15 Aralık 2020 Salı

Plastik hurda için son trendler neler?

'Endüstrimiz, Koronavirüs krizinin ağır etkilerini hala hissetse de, geçtiğimiz birkaç ay içinde Hurdacılar Avrupa ve dünyanın diğer bölgeleri pazarında hafif bir iyileşme gördü. Kısa vade artık her yerde yaygın bir uygulama değil ve geri dönüştürülmüş malzemelere olan talep biraz arttı - ancak tam bir iyileşme hakkında konuşamayız '' diyor BIR.

Yaz tatillerinden sonra yeniden stoklamanın olumlu etkileri gerçekleşmedi ve ikinci bir İstanbul Hurdacı COVID-19 enfeksiyonu dalgasından kaynaklanan riskler, önümüzdeki birkaç ay içinde geri dönüştürülmüş malzeme talebi için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

 
Pazar çok belirsiz bir aşamada ve beklentiler, geri dönüştürülmüş malzeme fiyatlarının önümüzdeki birkaç ay içinde artmayacağı yönünde. AYPE, YYPE, PP ve HIPS fiyatları geçtiğimiz aylarda bir miktar yükseldi, ancak önümüzdeki dönem için daha fazla artış için gerekli etmenler eksik.

Dahası, şirketlerin halihazırda önemli stokları var; Bu nedenle geri dönüştürücüler sipariş üzerine ve daha düşük kapasiteyle daha fazla üretim yapar. Beklenti, Avrupa'nın geri dönüştürülmüş malzemesinin Asya'ya satışının baskı altına girmesi.

Çin şu anda geri dönüştürülmüş plastik ithalatı için GB / T standardını güncelliyor. Plastik hurdaya getirilen yasağın ardından, granül gibi geri dönüştürülmüş malzemeleri ithal etmeleri daha zor olacak. 1 Eylül itibarıyla, Çin gümrüğü, geri dönüştürülmüş pelet ithalatına ilişkin mevcut düzenlemelerin uygulanmasını sıkılaştırdı ve 500.000 RMB (75.000 ABD Doları) ila 5 milyon RMB (750.000 ABD Doları) arasında değişen cezalar uyguladı ve bu da renk, beden kurallarını ihlal ediyor. ve ambalaj bütünlüğü.

Çoğu geri dönüşümcü, durum tamamen netleşene kadar ithalatı askıya almayı tercih ediyor. 1 Eylül'den sonra gelen bazı ürünler incelendi, ancak laboratuvar testlerini geçmeyi başardı.

Küresel geri dönüşüm endüstrisi bu son gelişmelerden endişe duyuyor ve geri dönüştürülmüş malzemeleri Uzak Doğu'ya göndermek için yeni ticaret engelleri bekliyor.

COVID-19 krizine yanıt olarak, hükümetler mümkün olduğunca çok insanın işini ve gelirini korumak için finansal destek programları başlattı. Birçok geri dönüşüm şirketi hayatta kalmak için bu programları kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçtiğimiz günlerde, önümüzdeki yıllarda AB'ye 750 milyar avroluk yatırım yapılacağını ve bunun% 37'sinin doğrudan Yeşil Anlaşmanın hedeflerine harcanacağını duyurdu. AB, yeni çevre tekniklerine yatırım yapmak, bir Avrupa kurtarma planı başlatmak ve döngüsel ekonomide lider olmak istiyor.

Bundan sektörümüzün ne gibi faydalar sağlayacağını söylemek zor ama en önemli konulardan biri de nihai ürünlerde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını zorunlu kılan mevzuatın ön plana çıkmasıdır. Bu mevzuat yürürlüğe girene kadar sektörümüz zor anlar yaşayacak. Yeni üretilen plastiğin hacmi artmaya devam edecek, ancak geri dönüştürülmüş plastik satışları aynı hızda artmayacak.

BIR, "Önümüzdeki aylarda pazarın nasıl gelişeceğini söylemek zor, ancak bir endüstri olarak döngüsel ekonominin gelecekteki gelişiminde çok önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz" diye bitiriyor BIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder