7 Aralık 2020 Pazartesi

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun Terapisi nedir? "Oyun Terapisi; Çocukların psikolojik ve sosyal zorluklarını aşmalarına yardımcı Amigurumi olan, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen oyun temelli bir yaklaşımdır.

Çocuklar için oyun terapisi, yetişkinler için danışmanlık ile aynı anlama gelebilir. Çocuklar, yetişkinler olarak El İŞİ duygularını anlama ve ifade etme becerisine sahip değildir. Bu nedenle terapi sırasında kelimeler yerine oyuncaklar kullanarak kendilerini daha akıcı bir şekilde ifade edebilirler.

Oyun Terapisinin Amacı Nedir?
Oyun terapisinde amaç; Oyunun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak ve çocuğun kendini oyun yoluyla ifade etmesine yardımcı olmak olarak düşünülebilir. Amigurumi Oyuncak Oyun terapi odasında, çocuğa gerçek hayatında yapamayacağını canlandırma fırsatı verilir. Onu tarafsız bir şekilde dinleyen ve kabul eden oyun terapistinin rehberliğinde çocuk olmak istediği rolü üstlenir ve bastırılmış duygularını açığa vurarak onlarla yüzleşir. Daha sonra onlarla nasıl başa çıkılacağını öğrenir.

Çocuklar, oynadıkları oyunlar aracılığıyla sözlü olarak aktaramadıkları duygu ve düşüncelerini aktarma fırsatı bulurlar. Güvenli ve sınırlı bir ortamda eğitimli bir oyun terapisti ile oynamaya teşvik edilirler. Oyun terapistleri çocuğu birey olarak görür ve görüşlerine objektif olarak saygı duyar.

Bu süreçte çocukların sorunlarını daha rahat ve doğal bir ortamda ifade etmeleri için birçok farklı türde oyuncak sağlanmaktadır. Oyun terapisinde çocuk tekrar tekrar oynar, bozar ve tekrar eder. Yani aslında kendini iyileştirmeye çalışıyor. Oyun terapistlerinin buradaki en önemli amacı çocuğun kendini özgürce ifade etmesini sağlamaktır. Oyuncakların yanı sıra sanat ve dram içeren oyunlarla kendilerini ifade etmeleri için fırsatlar da yaratılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder