31 Temmuz 2018 Salı

HTTP Sitelerde Artık Güvenli Değil Uyarısı!

Chrome 68'in lansmanı ile birlikte Google, şifrelenmemiş bağlantılara sahip siteleri URL çubuğunda "Güvenli Değil" olarak adlandırıyor. Önceden, HTTPS etkin şifrelenmiş bağlantıları dağıtan sayfalarda yeşil bir kilit simgesi ve URL çubuğunda "Güvenli" kelimesi yer alıyordu. HTTP sitelerinde daha fazla bilgi için tıklayabileceğiniz küçük bir simge vardı; eğer yaptıysanız, "Bu siteye olan bağlantınız güvenli değil. Bu sitede herhangi bir hassas bilgi girmemelisiniz (örneğin, parolalar veya kredi kartları), çünkü saldırganlar tarafından çalınabilir." gibi bir uyarı çıkmaktaydı.

Sosyal Medya Haberleri

Google bir uyarıda bulundu: Web sitelerini, şifrelenmemiş bağlantılarla adlandırarak, web geliştiricilerini HTTPS şifrelemesini benimsemeye teşvik etmek için tasarlanmış bir strateji. Chrome güvenlik ürün müdürü Emily Schechter, "Şifreleme, web kullanıcılarının varsayılan olarak beklemesi gereken bir şey" diyor.

Bitcoin Haberleri

Web'in tehlikeleri bol miktarda ve HTTPS, yeni sürüme geçirilemeyen veya yeni sürüme geçirilemeyen sitelerde ücretli olabilir. Şu andan itibaren bağlantınızın güvende olduğu varsayımını yapabilirsiniz. Eğer değilse, Chrome size bunu söyleyecektir.

https://safyazar.xyz/http-sitelerde-artik-guvenli-degil-uyarisi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder